Over ons

single_07

1998

Start van loopbaan in Slotervaart

 

Unieke hulpverlening voor unieke jongeren. Dat is Cosmo Zorg. Wij bieden integrale zorgverlening voor bijzondere jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 27 jaar met gedragsproblemen, zoals licht verstandelijke beperkingen en psychosociale complicaties. Wij bieden hulp op maat om zo je mogelijkheden en kwaliteiten te ontdekken. Wij geloven dat als je uitgaat van je eigen kracht en talent, er ook voor jou een plek is in deze maatschappij waar je kan shinen.

Cosmo Zorg is opgericht door Hicham Darif (48 jaar), met een missie: “Als je jongeren een toekomst geeft, heeft iedereen daar wat aan: familie, vrienden, de buurt. Zo werk je aan een gezonde maatschappij.”

Hicham Darif

In 1998 richtte Hicham – na de rellen in Amsterdam-West – de jongerenvereniging Opportuna op voor de jongeren in Slotervaart. “Ik begreep die jongens. Als je in een uitzichtloze situatie zit en iedereen is tegen je, ga je onrust trappen. Als je dat wil veranderen, moet je ook wat bieden. Door voor deze jongeren op te komen kon ik echt dingen veranderen, voor hen maar ook voor de buurt en voor de maatschappij. Toen realiseerde ik me dat dit echt m’n passie is, mensen helpen.”

testimonial-img
Hicham
Oprichter Cosmozorg
sign-01

Binnen 24 uur contact

Wij komen binnen 24 uur
met je in contact

Meer informatie
single_06

Unieke hulpverlening voor unieke jongeren

25 jaar

Een weerbare generatie

Ik was zo’n beetje de eerste Marokkaanse jongerenwerker en werd de brug tussen de jongeren en de stad Amsterdam.” Met zijn positieve aanpak en uitstraling trok Hicham (inter)nationale aandacht. De toenmalige minister-president Wim Kok en de minister-president van Marokko wilden meer weten over de aanpak en projecten van Hicham. Bijvoorbeeld het project ‘En nu iets positiefs’, waarbij jongeren schoolmeubilair opknapten en dit vervolgens zelf in Marokko doneerden aan weeshuizen of scholen. “Sommige jongens dachten van tevoren ‘leuk, een gratis vakantie’. Maar eenmaal in Marokko waren ze allemaal onder de indruk van de armoede en leefomstandigheden. En dan realiseerden ze zich dat zij een stuk meer kansen hadden dan de mensen daar. Dat kwam binnen.

Ze realiseerden zich dat zij een stuk meer kansen hadden

Hicham is altijd betrokken gebleven bij initiatieven en projecten rondom jongeren. “Voor mij is mijn werk altijd mijn passie geweest. Ik ben nu ouder, maar sta nog net zo dicht bij de jongeren als 20 jaar geleden. Dat heeft niks met leeftijd te maken, maar met interesse. En dat gun ik anderen ook, hun passie vinden. Ons doel is niet jongeren aan een baan helpen, ons doel is jongeren een toekomst bieden, waarin zij hun beste zelf kunnen zijn. En dat dan weer delen met iedereen om hen heen. Dat is wat ik wil bereiken met Cosmo Zorg, een weerbare generatie creëren met doelen en dromen.

 
testimonial-img
Hicham
Oprichter Cosmozorg
sign-01